Сплачуємо за своїми зобов’язаннями

Увага! Важливі новини по використанню страхових сертифікатів «Зелена картка».

Дата публікації: 2022-03-23

Увага! Важливі новини по використанню страхових сертифікатів «Зелена картка».


Приватне акціонерне товариство «Українська транспортна страхова компанія.» повідомляє, що Загальними зборами повних членів МТСБУ (протокол № № 273/2022 від 22.03.2022р.) прийнято окремі рішення щодо роботи між Бюро України та Бюро Росії і Бюро Білорусі, а саме, інформуємо про прийняті рішення, які вступають в дію з дати їх прийняття, зокрема:


1) Про розірвання двосторонньої угоди (Процедурних правил) між Бюро України та Бюро Росії:


1.1. Встановлено, що, за погодженням Ради Бюро, двостороння угода (Процедурні правила) між Бюро України та Бюро Росії припиняє дію, починаючи з 00:00 05.04.2022р.


1.2. Прийнято до відома, що починаючи з 05.04.2022 (включно), українські страхові сертифікати «Зелена картка» не визнаватимуться на території Росії, а російські страхові сертифікати не визнаватимуться на території України. Всі транскордонні ДТП, які сталися до 04.04.2022 (включно) врегульовуватимуться відповідно до положень Процедурних Правил Ради Бюро.


1.3. Встановлено, що гарантії МТСБУ за українськими договорами «Зелена картка», за ДТП, які сталися на території Росії у період з 24.02 по 04.04.2022, надаються за умови, що інформація про укладені договори страхування «Зелена картка» та відповідні забезпечені транспортні засоби, підтверджується відомостями з ЦБД МТСБУ.


1.4. Страховикам-повним членам МТСБУ забороняється укладання договорів міжнародного страхування «Зелена картка», дія яких поширюється на території Росії.


1.5. Страховики-повні члени МТСБУ при використанні існуючих бланків договорів міжнародного страхування «Зелена картка» будуть викреслювати код «RUS» у розділі 8 страхового сертифікату «Зелена картка», та «Росії» у розділі 6 Полісу (та копії Полісу) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на умовах міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка».


2) Про розірвання двосторонньої угоди (Процедурних правил) між Бюро України та Бюро Білорусі:


2.1. Встановлено, що, за погодженням Ради Бюро, двостороння угода (Процедурні правила) між Бюро України та Бюро Білорусі припиняє дію, починаючи з 00:00 05.04.2022р.


2.2. Прийнято до відома, що починаючи з 05.04.2022 (включно), українські страхові сертифікати «Зелена картка» не визнаватимуться на території Білорусі, а білоруські страхові сертифікати не визнаватимуться на території України. Всі транскордонні ДТП, які сталися до 04.04.2022 (включно) врегульовуватимуться відповідно до положень Процедурних Правил Ради Бюро.


2.3. Встановлено, що гарантії МТСБУ за українськими договорами «Зелена картка», за ДТП, які сталися на території Білорусі у період з 24.02 по 04.04.2022, надаються за умови, що інформація про укладені договори страхування «Зелена картка» та відповідні забезпечені транспортні засоби, підтверджується відомостями з ЦБД МТСБУ.


2.4. Страховикам-повним членам МТСБУ забороняється укладання договорів міжнародного страхування «Зелена картка», дія яких поширюється на території Білорусі.


2.5. Страховики-повні члени МТСБУ при використанні існуючих бланків договорів міжнародного страхування «Зелена картка» будуть викреслювати код «BY» у розділі 8 страхового сертифікату «Зелена картка», та «Білорусі» у розділі 6 Полісу (та копії Полісу) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на умовах міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка».